Вино виноградне в домашніх умовах

Що можна зробити з домашнього винограду?

Способи його використання різноманітні: можна додавати в чай замість цукру, можна використовувати для приготування десертів, полити морозиво, сирну масу, вареники чи млинці.

Що робити з вином після бродіння?

Бродіння триває в середньому 3 тижні. Після його завершення (не булькає гідрозатвор, упала рукавичка) вино потрібно акуратно, щоб не потривожити осад, злити в чисті пляшки та щільно закрити їх пробками. Вино у них дозріватиме ще декілька місяців.

Який термін витримки колекційних виноградних вин?

Марочні вина особливо високої якості, які після закінчення витримки в стаціонарних ємкостях додатково витримують у пляшках не менше 3 років, називають колекційними.

Домашнє вино з винограду: рецепт приготування | Новий канал
Для приготування домашнього вина тобі знадобиться всього три інгридієнти: 1. ягоди винограду – 10 кг; 2. цукор – 50-200 гр на літр соку; 3. вода – до 500 мл на літр соку (в окремих випадках). Під час приготування домашнього вина краще обходитися без додавання води, адже погіршує смак …