Чим розлучається лідокаїн?

Розчин, що містить лідокаїн, не можна вводити внутрішньовенно! Для внутрішньовенної ін'єкції розчиняють 1 г препарату Цефтріаксон – 40 мл стерильної води для ін'єкційвводять внутрішньовенно повільно протягом 5 хвилин, переважно у велику вену.

Лідокаїн розчин з концентрацією 100 мг/мл можна застосовувати лише після розведення. Як антиаритмічний засіб: внутрішньовенно, 25 мл розчину 100 мг/мл слід розвести 100 мл 0,9 % розчину хлориду натрію до концентрації лідокаїну 20 мг/мл. Цей розведений розчин використовують для введення дози навантаження

Зазвичай цефтріаксон розбавляють зі стерильною водою для ін'єкцій або з 1% розчином лідокаїну, а також даний препарат можна розводити з 0,9% розчином хлориду натрію, 5% і 10% розчином глюкози. Зверніть увагу! Не можна розводити цефтріаксон з кальцієвмісними розчинами (наприклад, розчини Рінгера і Хартмана)

Для внутрішньом'язового введення 1 г препарату необхідно розвести на 3.5 мл 1% розчину лідокаїну і ввести глибоко у відносно великий м'яз (ягідний), рекомендується вводити не більше 1 г препарату в одну сідницю. Розчин лідокаїну ніколи не можна вводити внутрішньовенно.