Чому Кьянті?

Кьянті (Chianti) – сухе червоне італійське вино з регіону Кьянті у центральній Тоскані, від якого й отримало свою назву. Зараз Кьянті – це вино, яке контролюється за походженням. Так може називатися лише вино з однойменної зони, створене з дотриманням встановлених йому правил виноробства.

Чорний півень, Gallo Nero, символ Консорціуму виробників кьянті класико, створеного в 1924 році, а також емблема усієї зони Кьянті Класико. Чорний знак півня на пляшці автоматично стає орієнтиром для споживача та гарантує справжність походження вина.

Терпе, пряне, освіжаюче, воно спочатку створювалося як вино на кожен день, доповнення до простих і ситних страв тосканської кухні. Таким воно й увійшло історію. І хоча в Італії багато інших чудових вин, Кьянті як і залишається одним із найбільш затребуваних.