Чому корисний кизил?
У плодах кизилу є компоненти, які можуть нормалізувати артеріальний тиск, усунути головний біль. Ягоди мають жовчогінну, бактерицидну, жарознижувальну та тонізуючу дію. Пектин у складі кизилу прискорює процес очищення організму.
Як вживати кизил?
Навесні або восени можна викопувати коріння кизилу і готувати з нього ефективний протиревматичний засіб – 1 столову ложку подрібненого коріння заливають 300 мл окропу та кип'ятять 20 хв. Настоюють 15-20 хв., проціджують та вживають по 2 ст. ложки тричі на день після їжі.
Як запилюється кизил?
"Кизил не може запилювати сам себе, у нього перехресне запилення, – каже Олександр Губар. – Він приймає пилок з іншого дерева для запилення, бо свій пилок не підходить.
Кизил користь – чим корисний кизил, протипоказання — УНІАН
Кизил не можна вживати при гастриті. Як і будь-який інший продукт, кизил має протипоказання. До них відносяться: 1. Підвищена емоційна збудливість; 2. Захворювання органів травлення, гастрит; 3. Хронічні запори; 4. Безсоння; 5. Індивідуальна непереносимість, яка може проявлятися у …