Хрін чомусь так називається

Звідки походить хрін?

Хрін звичайний поширений у південно-східній Європі (у тому числі в Україні), європейській частині Росії, в Західному і Середньому Сибіру. Росте на вогких луках, по берегах річок і сміттєвих місцях, культивують у городах.

Кому не можна їсти хрін?

Хрін-шкода і протипоказання Оскільки ця рослина досить гостра, вона може викликати подразнення шкіри, шлунка, кишечника і ротової порожнини. Хрін не рекомендується вживати при виразці, гастриті, захворюваннях печінки і нирок, підвищеній кислотності шлунка, вагітності, алергії. Не варто давати його дітям до 10 років.

Чому хрін пече?

У корені знайдені глікозид синигрин, при розщепленні якого утворюється алілове гірчичне масло і лізоцим, що має бактерицидну дію. Алілове гірчичне масло обумовлює гострий запах і смак хрону, володіє різко вираженою місцевою дією, викликає гіперемію шкіри і пекучий біль, при тривалій дії може викликати опіки і гангрену. Кеш