Можна сушити яблука з кісточками

Переважно фрукти нарізають гострим ножем, кухонним комбайном і ін. на частинки товщиною не більше 5 мм. це забезпечує рівномірну сушку. По бажанню яблука, груші, цитрусові і кісточкові фрукти можна сушити із шкіркою.

Як правильно сушити яблука на сонці?

Наріжте яблука кружальцями або тонкими пластинками і викладіть на підготовлені піддони. Прикрийте марлею і поставте на сонце. На ніч занесіть у приміщення, щоб сушка не наситилася вологою. На спекотному сонці процес сушіння займе близько п'яти днів, у затемненому місці потрібно трохи більше тижня.

Як правильно підготувати яблука для сушки?

Яблука необхідно нарізати тонкими скибочками або кружальцями і розкласти на широкі листи або сітки в один шар. Щодня їх треба перевертати. Ще один варіант – нанизати порізані плоди на нитки та підвісити їх у дворі. Для захисту від комах рекомендується накрити тонким шаром марлі.

Як швидко зробити сушку з яблук?

Один із способів висушити яблука – помістити в духовку, бажано з гарячим повітрям. Підсушіть яблука в духовці не менше 3 годин при температурі від 50 до 70 градусів. Якщо ви хочете отримати більш хрусткі шматочки фруктів, подовжте час сушіння. Тоді вийдуть яблучні чипси, які є чудовою хрусткою закускою.

Як правильно сушити яблука: 3 простих способи | Смачно
У кінці сушіння можна знизити температуру до 50-55 ° С. Перевіряйте і за необхідності перемішуйте яблука кожні 1,5-2 години. Приблизно через 7 годин …