Сушіння в духовці Розігріти духовку до температури 800С, помістити туди деко або решітку з овочами. Трохи підсушити, щоб поверхня прихопилася, а потім знизити температуру до 450С. На весь процес може піти до 5-6 год. Якщо є функція конвекції (обдування), овочі підсушаться швидше.3 квіт. 2022 р.
Як правильно сушити овочі для борщу?
Як правильно сушити овочі на супи
- Миємо , чистимо
- Ріжемо на слайси (можна на шинковці)
- Промиваємо в холодній воді.
- Кидаємо в киплячу воду, проварюємо від 3 до 8 хвилин, в залежності від сорту. Картопля має бути трохи недоварена.
- Знову промиваємо в холодній воді.
- Викладаємо в один шар та сушимо в духовці чи сушарці.
Що можна сушити в сушарці для овочів?
Список продуктів, які можна дегідрувати в сушарці:
- фрукти: сливи, груші, персики, банани, яблука, виноград, апельсини, абрикоси, ківі, ананаси;
- овочі: помідори, кабачки, баклажани, буряк, цибулю, моркву, цвітну капусту, броколі, болгарський перець, гарбуз;
- бобові: стручкову квасолю, зелений горошок;
Як правильно сушити фрукти в духовці?
Духовку розігрій до 70 градусів Цельсія і помісти в неї деко. Сушити фрукти таким способом потрібно буде близько 7-12 годин. Краще робити це вдень, бо вночі залишати духовку ввімкненою небезпечно! Чудовий спосіб для тих, хто любить легко сушити фрукти!
Як сушити овочі на зиму в домашніх умовах
На цій сторінці запропоновані прості рецепти сушіння овочів в домашніх умовах – для цього можна використовувати звичайну побутову духовку (електричну або газову).