Що можна робити з горобини?
Страви та напої, які можна приготувати з горобини
- Гірка настоянка з горобини на коньяку
- Консервовані томати з червоною горобиною
- Швидке варення з горобини
- Квас з горобини
- Желе з червоної горобини
- Горобинова солодка наливка
- Пастила з горобини із яблуками
- Горобиновий чай
Що лікує горобина звичайна?
Настій, відвар, сік плодів вживають при розладах травлення, гепатиті, гепатохолециститі, при каменях у нирках і сечовому міхурі, при атонії товстої й тонкої кишок, при дизентерії, геморої, маткових кровотечах. Свіжі плоди горобини корисно вживати при атеросклерозі, гіпертонії та нирковокам'яній хворобі.
Як розмножуються горобина?
Розмноження Горобину розмножують кількома способами: насінням, щепленням, пагонами, відводками. Особливості, які треба враховувати, є у кожного методу. З насіння виростають дерева з непередбачуваними якостями, які цвісти і плодоносити починають пізніше.
чи можна садити на ділянці горобину …
Гарно виглядають у них приствольному колі посадки: спіреї японської, настурції, братків, дзвіночків, незабудок, нарцисів, маргариток, крокусів, барвінку малого, настурції, календули, чорнобривців, хости, гейхери, брунери.