У молоці шматочки олії

Де використовують пальмову олію?

Наприклад, пальмова олія майже витіснила тваринні жири з миловаріння. Використовується вона і в харчовій промисловості, заміщуючи дороге масло. Застосовується у миловарінні, приготуванні стеарину, маргарину, в кулінарії і кондитерській справі, як мастильна речовина, для виробництва біопалива.

Яка шкода від пальмової олії?

У доповіді Всесвітньої організації охорони здоров'я (лютий 2019 року) офіційно визначено, що вживання в їжу пальмової олії веде до ожиріння і розвитку хронічних захворювань, а її виробництво завдає непоправної шкоди природі.

Як виявити пальмову олію?

Коли розігріти шматочок такого продукту на сковороді, він буде "шипіти" і приємно пахнути. А ось масло з пальмовою олією просто розтечеться і одразу пригорить. Визначити, чи у вершковому маслі є пальмова олія, можна і без нагрівання. Шматочок продукту потрібно залишити за кімнатної температури на кілька годин. Кеш

Олія чи смалець: на чому краще смажити? – BBC News Україна
Якщо готувати їжу на високій температурі (близько 180 градусів за Цельсієм), то молекулярна структура олії і масла змінюється. Відбувається так …