Варення полуниці суниці

Скільки часу потрібно варити полуничне варення?

Полуниці, цукор, 45-60 хвилин на вогні і готове варення, без заморочок та гаяння часу.

Як варити полуницю?

Полуницю перебрати, промити, видалити "хвостики", перебити ягоди блендером або пропустити через м'ясорубку. Потім протерти полуницю через сито, всипати цукор і перемішати. Вилити масу в каструлю, поставити на вогонь і варити, помішуючи, 5 хвилин. Видавити сік лимона і варити на маленькому вогні ще 20 хвилин. Кеш

Як правильно закривати варення?

Для консервації кислих плодів слід застосовувати більш концентрований цукровий сироп. Наприклад, для аличі та вишні цукру потрібно брати у пропорції 1 до 1,5, або 1 до 2, а ось солодкі плоди цукру потребують менше. При заливанні сиропом вода з плодів переходить у сироп.

20 рецептів ароматного варення з суниці
Варення з суниці та полуниці. Саме універсальне і гармонійне поєднання. Тобі знадобиться: 500 г суниці, 500 г полуниці, 1 кг цукру, 1 ч.л. лимонної кислоти. Приготування: засип суницю і полуницю цукром, залиш на пару годин і провари 20-25 хвилин на маленькому вогні. За пару хвилин до кінця додай лимонну кислоту, а в кінці закатай варення. 11.