Кількість міцних напоїв на весілля зазвичай визначається з наступного розрахунку: половина пляшки об'ємом 0,5 літра на одну особу. Загальна кількість пляшок вина, включаючи шампанське та ігристе, як правило, повинна дорівнювати кількості гостей на весіллі.6 жовт. 2022 р.
Якщо фуршет або банкет триватиме понад 4 години, розрахунок алкоголю на банкет для однієї людини виглядає приблизно так: Шампанське – 0,5 л Вино – 0,75 л Міцний алкоголь – 0,5 л. ДЛЯ 40 ГОСТЕЙ:
- Шампанське – 20 л/29 бут
- Вино – 30л/43 бут
- Міцний алкоголь – 20 л/29 бут
- Безалкогольні напої – 60 л/60 бут
Калькулятор розрахунку алкоголю на весілля
Гості | Горілка 🥛 | Вино 🍷 |
---|---|---|
30 осіб | 8 бут. по 1 л | 30 бут. по 0,75 л |
40 осіб | 10 бут. по 1 л | 40 бут. по 0,75 л |
50 осіб | 13 бут. по 1 л | 50 бут. по 0,75 л |
60 осіб | 15 бут. по 1 л | 60 бут. по 0,75 л |
Горілка та вино – найбільш традиційні напої на весіллі. Якщо уподобання гостей погано відомі, краще зробити вибір на користь звичного для більшості алкоголю. Вибираючи вино, слід враховувати характер меню. До м'яса підійде червоне, а до риби, морепродуктів та птиці – біле вино.