Як правильно вживати обліпиху?
Споживають у сирому вигляді, сушать, заморожують, переробляють на варення, повидло й желе, перетирають з цукром. Додають у кондитерські вироби, соки, настойки й лікери.
Як закрити обліпиху?
Приготування:
- Помити та висушити ягоди обліпихи.
- Подрібнити ягоди за допомогою блендера.
- Додати цукру, добре перемішати.
- Ошпарити окропом банки, викласти в них обліпиху та закрити кришками.
- Зберігати у холодильнику.
Як обрізати обліпиху на зиму?
Восени обліпиха потребує обрізки. Як правило, обрізають гілочки, у яких відсутнє листя на кінцях, оскільки на наступний рік вони не будуть плодоносити. Тому найкращим рішенням є провести обрізку, поки ягоди ще на гілках. А вже після цього обібрати всі плоди.
Дерево обліпиха: посадка й догляд в саду, фото, …
Найнебезпечнішими для обліпихи шкідниками є: Обліпихова міль– її гусінь проникає в бруньки під час набубнявіння і виїдає їх ізсередини; Заходи боротьби.Найкращий спосіб позбавлення від молі – обробка обліпихи розчином Карбофоса в період набрякання бруньок; …