Як заготувати зелень на зиму в домашніх умовах

Робиться це просто: візьміть трави, вимийте, висушіть їх дрібно наріжте. Потім викладіть шаром на чистому сухому деко, накрийте папером і сушіть 3-4 години при температурі 40-50ºС. Зберігати суху зелень потрібно в темному і сухому місці, краще – в скляних або жерстяних банках.6 лист. 2022 р.

Як правильно заморозити зелень на зиму?

Зелень промывают, сушат, мелко нарезают и складывают в полиэтиленовый пакет. Пакет завязывают и отправляют в морозилку. Можно также помещать зелень в пластиковые контейнеры. Затем по мере надобности можно в любое время достать необходимое количество пряности.

Що можна зробити з петрушкою на зиму?

Як заготовити петрушку на зиму, щоб була як свіжа: топ-5 способів

  1. спосіб – заморожуємо "ковбаски" з петрушки
  2. спосіб – заморожуємо петрушку в силіконових формах для льоду …
  3. спосіб – заморожуємо петрушку з вершковим маслом …
  4. спосіб – засолюємо петрушку
  5. спосіб – сушимо петрушку в пучках

Кеш

Як правильно зберігати зелень на зиму?

Можна використовувати будь-яку зелень, її треба просто дрібно нарізати та змішати із сіллю у співвідношенні 1х1. Потім суміш пересипати в чисту банку та зберігати у холодильнику. Тут все дуже просто. Просто потрібно додати зелень у пляшку з оливковою олією та залишити настоятись на 4-6 тижнів.

Як заготувати зелень на зиму: топ-5 простих способів | Здоров’я
Можна також висушити зелень у духовці при 60 градусах з відчиненими дверцятами. На це піде приблизно весь день. Ідеально, якщо ви маєте сушарку або, як її ще називають, дегідратор. Ми там сушимо все: і курагу, і яблука, і полуницю, …