Більша частина кукурудзи вирощується у США та Китаї, які забезпечують відповідно 35% та 21% світового виробництва кукурудзи. Головними експортерами кукурудзи є США, Аргентина, Бразилія та Україна. У 2017 році ці країни відправили на експорт понад 1,2 млн.
Де більше всього вирощують кукурудзу в Україні?
Найбільші показники валового збору культури станом на звітну дату зафіксовано у господарствах Полтавської (1,401 млн тонн), Черкаської (1,074 млн тонн) та Кіровоградської (943 тис. тонн) областей. Слідом йдуть Сумська (931 тис. тонн), Харківська (805 тис. Кеш
Для чого використовують кукурудзу?
З її зерна виготовляють борошно, крупу, пластівці та інші продукти. Качани та зерно у молочно-восковій стиглості використовують у вареному вигляді в їжу та для консервування. Зерно кукурудзи є сировиною для виробництва спирту, крохмалю, глюкози. Із зародків кукурудзи виробляють олію, що має лікувальні властивості.
Що можна виготовити з кукурудзи?
Із зерна кукурудзи отримують борошно, крупу, пластівці, консерви (цукрова кукурудза), крохмаль, етиловий спирт, декстрин, пиво, глюкозу, цукор, патоку, сироп, олію, вітамін Е, аскорбінову та глутамінову кислоти.
Рейтинг країн по вирощуванню кукурудзи в 2021/22 МР
Світове виробництво кукурудзи зростає за рахунок збільшення посівних площ — у Китаї (+2,1 млн га), США (+1,2 млн га), Бразилії (+0,9 млн га). Найбільші площі роблять ці країни ще й найбільшими …