Засолювання солоних огірків на зиму

Існує два способи засолювання: холодний і гарячий. У першому випадку овочі заливаються холодною водою, а в другому – найчастіше спочатку холодною водою, а потім гарячим настояним розсолом. Банки з огірками, засоленими холодним способом, закривають капроновими кришками і зберігають у холоді.21 серп. 2018 р.

Скільки солі для соління огірків на зиму?

Для квашених огірків на 1 літр води зазвичай кладуть 50-60 г солі. Це приблизно 2 – 2,5 ст. ложки. Для маринованих огірків уміст солі може бути меншим – її кількість мусить пропорційно поєднуватися із цукром та оцтом.

Як правильно солити огірки на зиму?

Спосіб простий: огірки укласти разом з прянощами в банки. Сіль розмішати в холодній воді, залити розсолом огірки. Закрити банки поліетиленовими кришками, розігрітими в гарячій воді (щоб при охолодженні вони дуже щільно сіли на банку). Огірки просоляться приблизно через місяць.

Як засолити огірки в домашніх умовах?

Огірки наріжте великими довгастими шматочками, складіть їх в банку і додайте дрібно нарізану зелень, сіль, перець, часник, а також оцет. Банку потрібно закрити кришкою і активно потрясти близько 10 хвилин. Після цього поставити залиште банку в тіні на 20 хвилин, після цього огірочки готові до подачі на стіл.

Як правильно солити огірки на зиму | Господарочка …
Для засолювання огірків потрібна найчистіша вода, краще не водопровідна, а колодязна, або джерельна. І бажано, щоб вода була жорстка, для того, щоб огірки довше зберігалися. Зелень треба …