Як зберігати пророщене жито

Як пророщувати жито?

Інструкція по пророщуванню:

  1. 3-4 столових ложки зерна жита перебрати, промити, замочити в Пророщувачі на 6-8 годин (наприклад, на ніч), зерно повинно бути повністю покрите водою.
  2. Вранці промити чистою водою декілька разів, потрусити (щоб наситити зерно повітрям), залишити у вологому стані на 1-2 дні.

Що можна проростити в домашніх умовах?

Час для пророщення для різних культур може відрізнятися.

  • Не потребують довгого замочування: гречка, люцерна, льон, сочевиця, соняшник, гарбузове насіння, гречка, люцерна, гірчиця, редиска, маш, овес. …
  • Соя, пшениця, жито, ячмінь потребують замочування на 8 – 10 год.

Кеш

Як правильно пити пророщені зерна?

Вводьте паростки в кашу, замочивши їх попередньо теплою водою протягом 30 хвилин; Використовуйте в якості добавки в салати із зеленню та овочами; Пророщені зерна сушать і подрібнюють в кавомолці.

Культура жито озиме. Особливості вирощування, …
Культура жито озиме. Описані особливості вирощування, догляд, зберігання, обробіток грунту, бажані та небажані …